OSTA KOULUTUS

Iiro Rautiainen
Tunnelmallinen valaisu luonnollisesti

đŸ”¶Onko miljöössä työskentely sinulle epämukavuusalueella?
đŸ”¶Tuntuuko salamavalojen käyttö isolle mörölle?
đŸ”¶Onko luonnonvalo sinun tyylisi ja haluaisitkin saada kuviisi viimeisiä auringon säteitä, mutta kuvauspäivänä aurinkoa ei vaan näy? 
đŸ”¶Ihannoitko elokuvien viipyvää valoa ja vahvaa fiilistä?
đŸ”¶Haluatko oppia valaisemaan luonnollisen näköistä valoa, luomaan tunnelmallisia hetkiä kuviisi?

Kurssin vetäjä Iiro Rautiainen inspiroituu elokuvista ja se näkyy hänen töissään vahvasti. Tällä kurssilla pureudutaan juuri näihin valaisun keinoihin ja kuvankäsittelyssä nähdään miten korostetaan tiettyjä sävyaloja ja vaikutetaan väreihin. Luodaan kuviin voimakasta fiilistä unohtamatta teknistä puolta. Kurssilla Iiro näyttää kuinka kevyellä kalustolla saa upean näköistä jälkeä. Sinun ei tarvitse omistaa super-kallista kalustoa päästäksesi taianomaiseen tunnelmavalaisuun. Valaisun ei tarvitse olla monimutkaista, yhdelläkin salamalla teet jo paljon. Salaman käyttö antaa vapauden valita kuvausajankohdan ja toteuttaa visiosi.

Iiro menee fiilis edellä, mutta on myös kärsivällinen valon tutkija ja rohkaisee kokeilemaan.

Kurssilla opitaan askel askeleelta valon rakentaminen, valon suuntaaminen ja miksi ylipäätään salamaa käytetään. Iiro kertoo kuinka valon luonnetta kannattaa tarkkailla, mitä tarkoittaa 3D-valaisu sekä kuinka hän käyttää sitä omissa töissään. Iiro esittelee tekniset ratkaisut, joilla hän pääsee haluamaansa fiilikseen. 

✅Opit muuttamaan päivän valon iltahämäräksi. Iltahämärässä kuvattu kohdekin valaistaan niin, että se irtoaa mukavasti taustasta.

✅Iiro esittelee erilaiset valomuokkaimet, triggeröinnin ja mitä tarkoittaa termi Feathering?

✅Perinteiset ongelmatilanteet käydään läpi ja niistä selvitään. Kuinka kuvata vastavaloon tai kirkkaassa auringonpaisteessa samalla luoden pehmeitä fiiliskuvia.

✅Miten toimia jos kuvassa on useampi ihminen ja miljöö on haasteellinen?

Tunnelmallinen valaisu

Motivoitu valo helpottaa luomaan loogisempia valaisuja miljöössÀ. Tavoitat luonnollisen tyylin rikkomatta tilan fiilistÀ. Iiro kertoo kuinka korostat kohdetta 3D valaisulla ja mitÀ pitÀÀ ottaa huomioon luonnollisessa valaisussa. Kaikki nÀmÀ asiat kÀydÀÀn lÀpi teoriassa ja kÀytÀnnössÀ. Lopuksi nÀhdÀÀn Iiron työnkulku miten kuva syntyy kehitysvaiheesta viimeistellyksi kuvaksi.

Iiro Rautiainen omin sanoin

Moi, olen Iiro. Valokuvaaja kenellä on parran kasvatuksen ikuisuusprojekti meneillään. Tyyppi kuka rakastaa fiilistelyä, ihmettelemistä ja onnellisia ihmisiä. Kissoja myöskin. Toisinsanoen ihan tavallinen hymyilevä tapaus ilman sen kummempia lisämausteita.

Valokuvaustyylini on suuresti inspiroitunut elokuvallisesta maailmasta ja tunnelmallisesta meiningistä. Luovat konseptit, tarinallisuus ja valoilla maalaaminen ovatkin lähellä sydäntä.

"silmÀt aukaseva kokemus miljöövalokuvaukseen sekÀ salaman kÀytöön. Sain valon mestarilta aimo annoksen potkua omiinkin töihin."


"Iiron kurssi on erittÀin sopiva kaikentasoisille kuvaajille. HÀn selittÀÀ selkeÀsti esimerkkien kera kuinka pienillÀ asioilla on suuri merkitys salamavalon kÀytössÀ. Iiron konkreettiset vinkit salaman kÀytössÀ auttoivat ymmÀrtÀmÀÀn vallitsevan valon luonnetta ja kuinka yhdistÀÀ salama luonnonvalon kanssa saumattomasti. TÀmÀ kurssi kannattaa lunastaa, et tule pettymÀÀn!"


"Ihan mahtava kurssi ja opin ihan hirveesti kaikkee ja oon ihan fiiliksissÀ nyt kun nÀen maailman eri tavalla!"


MitÀ Koulutus sisÀltÀÀ

Teoria kuvien takana

 Iiro kertoo mistä hän inspiroituu ja mihin hän kiinnittää kuvatessaan huomiota. Hän esittelee oma tyylinsä ja selittää hyväksi kokemansa tekniset ratkaisut. Teoriaosuudessa käydään läpi havainnollisilla esimerkeillä kuvien valaisua ja ongelmatilanteita.

3 x Kuvausdemot

Ensimmäisessä osassa luodaan ihana lämminhehkuinen tunnelmakuva. Tässä demossa opitaan featheröinti ja looginen valaisu käytännössä.

 Toisessa osassa rakennetaan varjoisesta huoneesta fiiliskuva illan viimeisistä auringonsäteistä. Iiro käyttää tässä kohdennettua värjättyä motivoitua valoa.

Kolmannessa demossa tehdään ilta-auringon tuntuinen kuva puolipilvisessä säässä ulkona. Opitaan tekemään oikeita valintoja miljöön ehdoilla.

JÀlkikÀsittely ja viimeistely

Iiro näyttää kuinka hän jälkikäsittelee kuvat, ihon käsittelystä värien ja sävyalojen tarkkaa hallintaan.

Raw tiedostot ja actionit

Kurssin mukana saat raakakuvat mukana sekä Iiron oman PS action paketin, joka nopeuttaa työnkulkua.

KurssisisÀltö (kesto n. 5h)

Tunnelmallisen valon luonnin teoriaa

- Valon näkeminen ja sovellus

- Valon muovaus ja ohjaus

- Omien valoskenaarioiden luonti

- Yleiset ongelmatilanteet

Kuvausdemot

- Teoria käytäntöön

- infoa käytettävistä salamavaloista ja valonmuokkaajista

- 3 erilaista valaisudemoa

- sisämiljöö ja ulkomiljöö

- ongelmatilanteita ja niiden ratkaisuja

Jälkikäsittely

- ihon käsittelytekniikat

- Valon viimeistely

- Värien hallinta

 

 

FREEBIE VIDEO

Ohessa pieni maistiainen "Tunnelmallinen valaisu luonnollisesti" -koulutuksesta. Tässä kohdassa Iiro kertoo eri valomuokkaimien eroista.

Kuvausdemot ja jälkikäsittely

Kolmen ainutlaatuisen kuvausdemon aikana Iiro luo tyylilleen ominaiset valaisut sisä- ja ulkomiljöössä. Pystyt toteuttamaan nämä valot hyvinkin kevyellä kalustolla myös itse, ja Iiro kertoo kaikki olennaiset asiat miten hän luo omat valomaailmansa.

Kuvausten jälkeen siirrytään takaisin studioon, jossa Iiro näyttää oman kuvankäsittelyprosessinsa alusta loppuun. Koulutuksen mukana saat itsellesi kuvien raakatiedostot ja Photoshop actionit.

Koulutuksesta

Raakatiedostot ja actionit

Koulutuksen mukana saat kuvausdemojen aikana tehdyt raakatiedostot testattavaksi sekä Iiron Photoshop action paketin.

Yhteisö

Koulutus sisältää myös keskustelualueen, sekä salaisen Facebook -ryhmän, jossa keskustelua voi jatkaa Iiron ja AliasEDUn kanssa.

MissÀ vaan milloin vaan

Nyt voit myös ladata koulutuksen omalle koneellesi ja katsoa sen missä vaan ja milloin vaan. Koulutus toimii kaikilla uusimmilla selaimilla ja myös mobiililaitteilla.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.