PREMIERE PRO 101

⭐️ Haluaisitko aloittaa videoiden tekemisen, mutta ohjelmat tuntuvat hankalilta?
⭐️ Ovatko Premiere-projektisi yhtä sekamelskaa?
⭐️ Tuntuuko editointi-workflowsi hankalalta?
⭐️ Ahdistaako äänityöt? Paljonko on -1dB?
⭐️ Mietitkö mitä eroa on värikorjauksella ja sävytyksellä?
⭐️ Hukutko eri videoformaatteihin etkä tiedä mitkä asetukset projektiisi pitäisi valita?
⭐️ Loppuuko koneesta tehot videohommissa etkä haluaisi käyttää tuhansia euroja uuteen?

Jokainen kamera kuvaa nykyään myös videota, ja videoiden tekeminen onkin lisääntynyt räjähdysmäisesti. Saatat olla yksi niistä, jolta asiakas on pyytänyt ottamaan “myös pienen videon siinä samalla” tai joka ihan omasta aloitteestaan on tutustunut myös kameran video-ominaisuuksiin. Tervetuloa, tämä kurssi on täsmäisku sinullekin! Yksi suurimmista eroista videon tekemisessä suhteessa valokuvaukseen on aikajatkumo, ja juuri tätä eri videoklippien yhdistämistä varten on olemassa Adobe Premiere Pro. Tällä kurssilla saat tämän editointiohjelman kerralla haltuun ilman että joudut yrityksen ja erehdyksen kautta opettelemaan kenties huonojakin työskentelytapoja, joiden poiskitkeminen myöhemmin voi olla hankalaa.

Placeholder Image
HALUAN OSTAA ALIASEDUN KOULUTUSPAKETIN
TARJOUSHINTAAN 79€ (sis. alv 24%)
Placeholder Image

KÄYTTÖLIITTYMÄ

Kurssilla Lasse käy läpi Premieren käyttöliittymän ja kertoo mistä mikäkin tarpeellinen toiminto löytyy, mihin osa niistä on piilotettu ja piilotetaan turhat ominaisuudet. Tutustutaan Premieren Workspaces-välilehtiin, opetellaan muokkaamaan olemassaolevia ja luomaan uudet omaan työnkulkua nopeuttavat Workspacet.

Placeholder Image

ORGANISOINTI

Lasse kertoo aluksi miksi organisointi on videotyöskentelyssä usein aliarvioitu taiteenlaji ja opettaa sitten omat vuosien työskentelyn opettamat tavat tiedostojen ja projektien hallintaan. Jokaiselle meistä on käynyt niin, että joku tietty videoklippi tai tarjous pitäisi löytää, mutta ei vaan tule mieleen missä se on. Ei käy enää - jos vaan seuraat kurssilta oppimiasi hyviä ja perusteltuja neuvoja.

Placeholder Image

VÄRIMÄÄRITTELY

Värien tekeminen on monesti unohdettu osa videoiden viimeistelyssä. Adoben oma Lumetri-paneeli on oikein käytettynä todella tehokas ja käytännöllinen apu sekä värikorjauksessa että sävytyksessä. Opit miksi nämä kaksi työvaihetta ovat erilliset osat videoiden teon työnkulussa ja missä järjestyksessä ne kannattaa tehdä. Opettelemme myös lukemaan Lumetri Scopesin meille kertomaa tärkeää informaatiota. 

EDITOINTI

Editointi on Premieren pihvi. Syy miksi ohjelma on olemassa. Kurssilla käydään läpi perinteinen Source-ikkunaa hyödyntävä työnkulku ja sen hyvät ja huonot puolet. Lisäksi Kouluttajamme Lasse Hartikainen kertoo miksi käyttää itse erilaista workflowta ja antaa sinullekin työkalut luoda oma työskentelytapasi. Varsinkin asiakasprojekteissa aika on rahaa, joten miksi tuhlaisit aikaasi tappelemalla huonosti toimivien työskentelytapojen kanssa yhä uudestaan ja uudestaan? 

Kurssilla tutustutaan Premieren olennaisimpiin pikanäppäinkomentoihin ja tehdään muutama olennainen puuttuva näppäinkomento lisää. Saat kurssin mukana pdf-muistoisen muistilistan pikanäppäimistä. Mutta älä huoli - et tarvitse sitä kovin pitkään kun otat neuvoista kopin ja pikanäppäimet aktiiviseen käyttöön.

Videotyöskentelyssä tietokoneesta loppuu usein tehot kesken. Älä kuitenkaan osta vielä uutta tuhansien eurojen editointikonetta, vaan katso tältä kurssilta miten saat nykyisenkin koneesi tehot riittämään helposti myös videohommissa.

HALUAN OSTAA ALIASEDUN KOULUTUSPAKETIN
TARJOUSHINTAAN 79€ (sis. alv 24%)
Placeholder Image

EFEKTIT

Joskus paljon on vähän. Tällä kurssilla sinulle kerrotaan mitkä efektit ja transitiot ovat tärkeitä ja miksi suurin osa kannattaa jättää vähemmälle huomiolle. Saat vinkit elintärkeään kuvanvakauttamiseen ja siihen, missä vaiheessa se kannattaa tehdä. Opit miten saat perustransitiot helposti käyttöösi ja kuinka tuoda stillkuviin hieman lisää eloa video-timelinella. Tutustumme myös Premieren ja After Effectsin yhteiseen Essential Graphics -paneeliin ja sen mahdollisuuksiin.

Placeholder Image

ÄÄNITYÖT

Hyvä video vaatii hyvät äänet. Premieressä on paljon hyviä työkaluja äänen käsittelyyn, mutta niistäkin normaalikäytössä tarvitset vain muutamia. Lassen vahva musiikki- ja äänikoulutustausta takaa, että saat hyvät ohjeet perusplugareiden ja Essential Audio -paneelin käyttöön.

Placeholder Image

EXPORT

Digitaalisessa maailmassa on varmaan miljoonia eri videoformaatteja, joista onneksi normaalissa työskentelyssä tarvitaan vain muutamia. Tällä kurssilla Lasse kertoo selkeästi ja yksinkertaistaen mitkä niistä sinun tarvitsee osata ja missä formaatissa videot kannattaa exportata esimerkiksi YouTubeen, Facebookiin tai asiakkaan nettisivuille. Opit hyödyntämään Premieren mukana tulevaa Adobe Media Encoderia, jolloin voit jatkaa Premieren käyttöä myös exporttauksen aikana.

KOULUTTAJA LASSE HARTIKAINEN

Lasse Hartikainen on videoita rakastava taiteilija ja tarinankertoja, joka suhtautuu intohimoisesti järjestelmällisyyteenkin (luultavasti pärjätäkseen päänsä sisäisen ilotulituksen kanssa). Lassella on vuosien kokemus videoiden tekemisestä niin kameran takaa, ohjaajan penkiltä, editointipisteeltä kuin äänitöistäkin. Lasse on kouluttanut videontekemisen saloja useille yrityksille ja on nyt iloksesi kouluttajana myös Alias EDUn verkkokurssipalvelussa. Yritysmaailman lisäksi Lasse on musiikkitaustansa seurauksena työskennellyt paljon musiikkivideoidenkin parissa ja omaa myös valokuvaustaustaa, joten hän osaa ottaa huomioon monenlaiset lähestymiskulmat videoiden ihmemaailmaan.

Placeholder Image
Placeholder Image

Yli 3 tuntia materiaalia

Kurssi sisältää reilusti yli kolme tuntia huippulaatuista videomateriaalia. Ruudunkaappausten ja ohjekuvien avulla opit varmasti Premieren salat. 

Placeholder Image

PDF -muistilistat

Saat kurssin mukana pdf-muistilistat Premieren pikanäppäimistä, yleisimmistä resoluutiosta ja framerateista.

Placeholder Image

Katso missä vaan, milloin vaan!

Voit katsoa koulutusta missä vaan, milloin vaan, myös mobiililaitteellasi. 

HALUAN OSTAA ALIASEDUN KOULUTUSPAKETIN
TARJOUSHINTAAN 79€ (sis. alv 24%)