IIRO RAUTIAINEN
TUNNELMALLINEN VALAISU LUONNOLLISESTI

🔶Onko miljöössä työskentely sinulle epämukavuusalueella?
🔶Tuntuuko salamavalojen käyttö isolle mörölle?
🔶Onko luonnonvalo sinun tyylisi ja haluaisit saada kuviisi viimeisiä auringon säteitä, mutta kuvauspäivänä aurinkoa ei vaan näy? 
🔶Ihannoitko elokuvien viipyvää valoa ja vahvaa tunnelmaa?
🔶Haluatko oppia valaisemaan luonnollisen näköistä valoa, luomaan tunnelmallisia hetkiä kuviisi?

Kurssin vetäjä Iiro Rautiainen inspiroituu elokuvista ja se näkyy hänen töissään vahvasti. Tällä kurssilla pureudutaan juuri näihin valaisun keinoihin ja kuvankäsittelyssä nähdään miten korostetaan tiettyjä sävyaloja ja vaikutetaan väreihin. Luodaan kuviin voimakasta fiilistä unohtamatta teknistä puolta. Kurssilla Iiro näyttää kuinka kevyellä kalustolla saa upean näköistä jälkeä. Sinun ei tarvitse omistaa super-kalliita laitteita päästäksesi taianomaiseen tunnelmavalaisuun. Valaisun ei tarvitse olla monimutkaista, yhdelläkin salamalla tekee jo paljon. Salaman käyttö antaa vapauden valita kuvausajankohdan ja toteuttaa visiosi.

Iiro menee fiilis edellä, mutta on myös kärsivällinen valon tutkija ja rohkaisee kokeilemaan.

Kurssilla opitaan askel askeleelta valon rakentaminen, suuntaaminen ja kerrotaan miksi ylipäätään salamaa käytetään. Iiro kertoo kuinka valon luonnetta kannattaa tarkkailla, mitä tarkoittaa 3D-valaisu sekä kuinka hän käyttää sitä omissa töissään. Iiro esittelee tekniset ratkaisut, joilla hän pääsee haluamaansa fiilikseen. 

âś…Opit muuttamaan päivänvalon iltahämäräksi. Iltahämärässä kuvattu kohdekin valaistaan niin, että se irtoaa mukavasti taustasta.

âś…Iiro esittelee erilaiset valomuokkaimet, triggeröinnin ja kertoo mitä tarkoittaa termi feathering?

âś…Perinteiset ongelmatilanteet käydään läpi ja niihin tarjotaan apuja. Kuinka esimerkiksi luoda pehmeitä fiiliskuvia vastavaloon tai kirkkaassa auringonpaisteessa ?

âś…Miten toimia jos kuvassa on useampi ihminen ja miljöö on haasteellinen?

TUNNELMALLINEN VALAISU

Motivoitu valo helpottaa luomaan loogisempia valaisuja miljöössä. Tavoitat luonnollisen tyylin rikkomatta tilan fiilistä. Iiro kertoo kuinka korostat kohdetta 3D valaisulla ja mitä pitää ottaa huomioon luonnollisessa valaisussa. Kaikki nämä asiat käydään läpi sekä teoriassa, että käytännössä. Lopuksi nähdään Iiron jälkikäsittelyn työnkulku, kuinka kuva syntyy kehitysvaiheesta viimeistellyksi kuvaksi.

IIRO RAUTIAINEN OMIN SANOIN

Moi, olen Iiro. Valokuvaaja kenellä on parran kasvatuksen ikuisuusprojekti meneillään. Tyyppi kuka rakastaa fiilistelyä, ihmettelemistä ja onnellisia ihmisiä. Kissoja myöskin. Toisin sanoen ihan tavallinen hymyilevä tapaus ilman sen kummempia lisämausteita.

Valokuvaustyylini on suuresti inspiroitunut elokuvallisesta maailmasta ja tunnelmallisesta meiningistä. Luovat konseptit, tarinallisuus ja valoilla maalaaminen ovatkin lähellä sydäntä.

"Silmät aukaseva kokemus miljöövalokuvaukseen sekä salaman käyttöön. Sain valon mestarilta aimo annoksen potkua omiinkin töihin."


"Iiron kurssi on erittäin sopiva kaikentasoisille kuvaajille. Hän selittää selkeästi esimerkkien kera kuinka pienillä asioilla on suuri merkitys salamavalon käytössä. Iiron konkreettiset vinkit salaman käytössä auttoivat ymmärtämään vallitsevan valon luonnetta ja kuinka yhdistää salama luonnonvalon kanssa saumattomasti. Tämä kurssi kannattaa lunastaa, et tule pettymään!"


"Ihan mahtava kurssi ja opin ihan hirveesti kaikkee ja oon ihan fiiliksissä nyt kun näen maailman eri tavalla!"


MITĂ„ KOULUTUS SISĂ„LTĂ„Ă„?

Teoria kuvien takana

 Iiro kertoo mistä hän inspiroituu ja mihin hän kiinnittää kuvatessaan huomiota. Hän esittelee oman tyylinsä ja selittää hyväksi kokemansa tekniset ratkaisut. Teoriaosuudessa käydään läpi havainnollisten esimerkkien avulla kuvien valaisua ja ongelmatilanteita.

3 Kuvausdemoa

Ensimmäisessä osassa luodaan ihana lämminhehkuinen tunnelmakuva. Tässä demossa opitaan feather-tekniikka ja looginen valaisu käytännössä.

 Toisessa osassa rakennetaan varjoisesta huoneesta fiiliskuva illan viimeisistä auringonsäteistä. Iiro käyttää tässä kohdennettua värjättyä motivoitua valoa.

Kolmannessa demossa tehdään ilta-auringon tuntuinen kuva puolipilvisessä säässä ulkona. Opitaan tekemään oikeita valintoja miljöön ehdoilla.

Jälkikäsittely ja viimeistely

Iiro näyttää kuinka hän jälkikäsittelee kuvat, ihon käsittelystä värien ja sävyalojen tarkkaan hallintaan.

Raw tiedostot ja actionit

Kurssin mukana saat raakakuvat, sekä Iiron oman PS-action -paketin, joka nopeuttaa työnkulkuasi.

Kurssisisältö (kesto n. 5h)

Tunnelmallisen valon luonnin teoriaa

- Valon näkeminen ja soveltaminen

- Valon muovaus ja ohjaus

- Omien valoskenaarioiden luonti

- Yleiset ongelmatilanteet

Kuvausdemot

- Teoria käytäntöön

- Infoa käytettävistä salamavaloista ja valonmuokkaimista

- 3 erilaista valaisudemoa

- Sisä- ja ulkomiljöö

- Ongelmatilanteita ja niiden ratkaisuja

Jälkikäsittely

- Ihon käsittelytekniikat

- Valon viimeistely

- Värien hallinta

 

 

FREEBIE VIDEO

Ohessa pieni maistiainen "Tunnelmallinen valaisu luonnollisesti" -koulutuksesta. Tässä kohdassa Iiro kertoo eri valomuokkaimien eroista.

KUVAUSDEMOT JA JÄLKIKÄSITTELY

Kolmen ainutlaatuisen kuvausdemon aikana Iiro luo tyylilleen ominaiset valaisut sisä- ja ulkomiljöössä. Pystyt toteuttamaan nämä valot hyvinkin kevyellä kalustolla, ja Iiro kertoo, kuinka hän luo omat valomaailmansa.

Kuvausten jälkeen siirrytään takaisin studioon, jossa Iiro näyttää oman kuvankäsittelyprosessinsa alusta loppuun. Koulutuksen mukana saat itsellesi kuvien raakatiedostot ja Photoshop-actionit.

Koulutuksesta

Raakatiedostot ja actionit

Koulutuksen mukana saat kuvausdemojen aikana tehdyt raakatiedostot testattavaksi sekä Iiron Photoshop-actionit.

Yhteisö

Koulutus sisältää myös keskustelualueen, sekä salaisen Facebook -ryhmän, jossa keskustelua voi jatkaa Iiron ja AliasEDUn kanssa.

Missä vaan milloin vaan

Koulutus toimii kaikilla uusimmilla selaimilla ja myös mobiililaitteilla.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.