KUVAAMISEN TAITO

Ovatko kuvasi epäteräviä? Eikö juokseva koira pysähdykkään sellaiseksi kuvaksi kun halusit? Miten saisi kuvista mielenkiintoisempia? Kuinka luoda tunnelmaa valoilla? Miten kertoa tarinaa kuvilla?

Kehity kuvaajana ja aloita matkasi kohti parempia kuvia!

HALUAN OSTAA ALIASEDUN KOULUTUSPAKETIN
TARJOUSHINTAAN 79€ (sis. alv 24%)

Kuvaamisen Taito
- Kohti parempia kuvia

Kuvaamisen taito on valokuvauksen peruskurssi kaiken tasoisille kuvaajille. Olitpa aloittelija tai harrastaja niin perusasioiden tietäminen on aina hyödyllistä.

Kurssilla käydään läpi kaikki tärkeät asiat kameran tekniikasta ja itse kuvaamisesta. Opit kaikki kuvaamisen kannalta tärkeät asiat esimerkkien kautta: Suljinaika, filmiherkkyys, aukko. Opit tärkeät sommittelusäännöt, jotka tekevät kuvistasi mielenkiintoisempia ja nopeuttavat kuvaamistasi. Tekniikat opettavat sinut näkemään ympäröivän maailman uusin silmin.

Sinun ei tarvitse tankata näitä oppeja kirjoista, vaan voit tutustua kuvaamisen saloihin omalta kotisohvalta kouluttajamme, kansainvälisesti palkitun kuvaajan, Antti Karppisen mukana. Jokaisen osion mukana saat myös tehtäviä, jotka auttavat sinua kehittymään kuvaajana.

Kuvaamisen taito

Kuvaamisen taito sisältää tarvittavan teoriasisällön, jonka kautta alat ymmärtämään kameraasi paremmin. Kurssin aikana kehityt myös näkemään ympäröivän maailman luovemmin ja ottamaan mielenkiintoisempia kuvia. Kuvaaminen nopeutuu, teet luovempia ratkaisuja ja kehityt paremmaksi kuvaajaksi. Potentiaalisi kehittyä kuvaajana on valtava!

Sommittelu, valo, ilmaisu, poseeraus, tarina. Nämä kuvalle tärkeät ominaisuudet käydään kurssilla läpi esimerkein ja opit saamaan kuvattavista kohteista enemmän irti.

Kurssin edetessä mukaasi tarttuu useita tekniikoita ja kuvaamista helpottavia asioita!

Kouluttaja Antti Karppinen

Antti Karppinen on palkittu kansainvälisen uran tehnyt valokuvaaja / Digital Artist. Antti kuvaa ja kouluttaa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hän on voittanut mm. kahdesti Photographic World Cup kultamitalin kuvituskuva-sarjassa, sekä lukuisia muita arvostettuja kilpailuita. Yhteistyötä hän tekee mm. Adoben, Fujin, Elinchromen  ja muutaman kansainvälisen yrityksen kanssa. 

Mitä Koulutus sisältää

Valokuvauksen teoria

Teoriaosuudessa käymme läpi kaikki tekniset asiat mahdollisimman yksinkertaisesti. Havainnollisten esimerkkien kautta kameran ominaisuudet ja mahdollisuudet avautuvat sinulle vaivattomasti.
"Pyhä kolminaisuus", eli aukko, suljinaika ja ISO-arvo avautuvat selkeiden esimerkkien kautta.

Sommittelu

Sommittelu nopeuttaa ja selkeyttää kuvaamista. Opit esimerkiksi kolmanneksen säännön ja Kuinka hyödyntää horisonttia eri kuvaustilanteissa. Pisteet, linjat, kaaret jne. tulevat iskostumaan sinulle sommittelun voimakeinoina. Opit myös valitsemaan linssin kuhunkin kuvaustilanteeseen sopivaksi.

Ilmaisu ja valo

Kuvakulman, perspektiivin, polttovälin, tarkennuskohdan ja esim. valotusajan valitseminen tuo kuviisi eloa. Opit tekemään luovia ilmaisullisia valintoja ja myös rikkomaan näitä sääntöjä tarvittaessa.

Luonnonvalon ja keinovalon ominaisuudet ja mahdollisuudet.

Asennot ja tarina

Opit kertomaan kuvilla haluamasi tarinan ja asiat, jotka sen tekemisessä kannattaa ottaa huomioon. Opit kuinka käyttää kuvattavien katselinjoja eduksesi ja tuomaan sisällöllisiä elementtejä kuviisi.

Kurssisisältö (kesto n. 3h)

Valokuvauksen Teoria

- Aukko, Suljinaika, Filmiherkkyys
- Kuvan valotus
- Valkotasapaino
- Esimerkkejä

 

Sommittelu

- Kuva-ala
- Sommittelusäännöt
- Horisontti
- Kuva Kuvassa
- Sommitteluelementtejä: Piste, linjat, kaaret, kolmiot, ympyrät

Valo ja ilmaisu

- Tarkennuskohta
- Liike kuvassa
- Hetki
- Laajakulma, tele, makro
- Päivänvalo
- Keinovalo
- Valotusaika
- Sommittelu väreillä ja valoilla

 

Poseeraus ja Tarina

- Yksi ihminen, useampi ihminen
- Katselinjat
- Tarina kuvissa

Oppiminen esimerkkien kautta

 

Koulutuksen jokainen osa-alue käydään läpi helppojen ja havainnollisten esimerkkien kautta. Tämä ei ole tylsää kirjan tankkaamista, eikä kryptistä kameranörttien puhetta vaan pääset mukaan inspiroivaan koulutustilaisuuteen omalta kotisohvaltasi. 

Koulutuksesta

Yhteisö

Koulutus sisältää myös keskustelualueen, sekä salaisen Facebook -ryhmän, jossa keskustelua voi jatkaa Antin ja AliasEDUn kanssa. 

Missä vaan milloin vaan

Koulutus toimii kaikilla uusimmilla selaimilla ja myös mobiililaitteilla.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.