Väri asuu varjoissa

Värien käyttö salamakuvauksissa voi olla haastavaa. Moni asia jonka luulit tietäväsi toimiikin täysin eri tavalla, kun värit tulevat mukaan kuviisi.

Kansainvälisesti palkittu valokuvaaja Antti Karppinen käy läpi kaiken tiedon, mitä tarvitset pystyäksesi luomaan myös itse pysäyttäviä ja värikylläisiä kuvia.

Et tarvitse kalliita muokkaimia, vaan kaikki kurssin kuvausdemot tehdään salamavalojen perus-skuupilla tai heijastavilla sateenvarjoilla.

Antti kuljettaa sinut teorian ja kuvausdemojen kautta värien maailmaan. 

Tervetuloa varjojen maailmaan - siellä värit asuvat!

 
HALUAN OSTAA ALIASEDUN KOULUTUSPAKETIN
TARJOUSHINTAAN 79€ (sis. alv 24%)

Väri asuu varjoissa (kesto n. 3,5h)

Väri asuu varjoissa on verkossa katsottava online -koulutus, joka pureutuu värikalvojen käyttämiseen salamavalokuvauksessa. Värien käyttäminen ei ole niin suoraviivaista kuin usein oletetaan, vaan moni asia meneekin päälaelleen verrattuna normaaliin salamavalokuvaukseen.

Tämän kurssin tarkoitus on antaa sinulle kaikki tarvittava pohjatieto väriteorioista, valaisusta, erilaisista muokkaimista ja muista tekniikoista, joita tarvitset saadaksesi kuvistasi juuri niin värikkäitä ja sävykkäitä kuin haluat.

Koulutus jakaantuu kolmeen osa-alueeseen: TEORIA, KUVAUSDEMOT & KÄSITTELY

 

TEORIA :

 • Väriteoria
 • Väripsykologia ja värien emotionaaliset puolet
 • Värien ominaisuudet
 • Väriharmoniat

SALAMAVALOT JA VÄRIT + KUVAUSDEMOT :

 • Värivalaisun perusteet
  • valotus, etäisyys, muokkaimet, valosaaste, valon tulokulma, filtterit
 • 7 erilaista valosetuppia
 • "Väri asuu varjoissa" 

KÄSITTELY :

 • Käsittelyprosessi
  • Raw kehitys, putsaus, HFS, Dodge&burn, sävytys, terävöitys, elementtien lisääminen

Teoria

Väri- ja valoteorian tunteminen auttaa sinua ymmärtämään paremmin miten valo käyttäytyy. Käymme läpi myös värien psykologisia ja emotionaalisia vaikutuksia, jonka jälkeen tutustumme "cool looks" väriharmonioihin, joiden avulla saat kuvistasi ja sävyistäsi miellyttävämpiä.

Kuvausdemot

Kurssin aikana käydään läpi 7 hyvin erilaista valosetuppia, joista näet esimerkit alapuolella. Malleinamme toimivat upeat Laura ja Maria. Demojen avulla ymmärrät, miten valo ja väri käyttäytyvät erilaisissa tilanteissa ja mistä "Valo asuu varjoissa" -lauseessa on oikein kysymys.

Valaisukaaviot

Saat myös jokaisesta valaisudemosta havainnollisen valaisukaavion, joka auttaa sinua rakentamaan valosetupin myös itse omassa studiossasi.

Kuvankäsittely

Kuvankäsittelyosuudessa käymme läpi selkeän prosessin miten kuvista puristetaan viimeisinkin väri irti. Saat myös Antin käyttämät Photoshop -actionit käyttöösi, mikä tehostaa työnkulkua. Opit myös lisäämään kuviin elementtejä, joilla saat kuviisi lisää syvyyttä.

Kouluttaja Antti Karppinen

Antti Karppinen on palkittu kansainvälisen uran tehnyt valokuvaaja / Digital Artist. Antti kuvaa ja kouluttaa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hän on voittanut mm. kahdesti Photographic World Cup kultamitalin kuvituskuva -sarjassa, sekä lukuisia muita arvostettuja kilpailuita. Yhteistyötä hän tekee mm. Adoben, Elinchromen ja Fujin kanssa.

Värit ja valot ovat tunnusomaisia piirteitä Antin kuvissa, ja niihin hän onkin hakenut inspiraatiota esimerkiksi elokuvien värimaailmoista. 

Mitä Koulutus sisältää

Väri- ja valoteoria

Teoria luo hyvän pohjan kaikelle kuvaukselle. Käymme läpi väri- ja valoteorian, jotta ymmärrät paremmin miten värit ja valot muodostuvat.

Väripsykologia

Väripsykologia ja värien emotionaalisten puolen tietäminen auttaa sinua kuvien suunnittelussa. Jokainen väri viestii erilaisia asioita.

Värien ominaisuudet

Hue, saturation, lightness. Sävy, värikylläisyys ja valoisuus. Jokaisella värillä on nämä ominaisuudet, mutta mitä ne tarkoittavatkaan?

Väriharmoniat

Tärkein työkalu saadaksesi silmää miellyttäviä kuvia on väriharmoniat. Käymme läpi tärkeimmät "Cool looks" sävyharmoniat ja kuinka näitä väriharmonioita voit suunnitella myös itse.

Valot ja värit perusteet

Värikalvojen käyttö salamavalojen kanssa ei ole niin suoraviivaista kuin voisi olettaa. Moni asia käyttäytyy värikalvovalaisussa hyvinkin eri tavalla kuin normaalissa salamavalokuvauksessa. Käymme läpi kaikki tärkeimmät perusteet valaisusta muokkaimiin, valosaasteen välttämiseen ja värikalvojen kiinnittämiseen.

Valaisudemot

Käytännön valaisudemot antavat sinulle loistavan pohjan luoda myös omia valaisuja. Käymme läpi 7 hyvin erilaista valosetuppia, joista jokaisesta saat myös raakatiedoston itsellesi käsiteltäväksi valokaavion kera.

Käsittelytekniikat

Kun saat tehokkaan työnkulun kuvillesi, saat kuvista paljon enemmän irti. Käymme läpi tehokkaan kuvankäsittelyprosessin ja näet kuinka käsittelen jokaisen kuvan erikseen saaden niistä kaiken värin irti.

Kurssisisältö (kesto n. 3h 30min)

Teoria

- Väri- ja valoteoria

- Väripsykologia

- Värien ominaisuudet

- Väriharmoniat

 

Väri ja salamat

- Värivalaisun perusteet

- Valaisu, etäisyys, muokkaimet, valosaaste, valon tulokulma, filtterit

- Valaisudemot ja -tekniikat

 

 

Käsittely

- Kuvankäsittelyprosessi

- Raw kehitys, putsaus, HFS, Dodge & Burn, sävytys, terävöitys

- Viimeistely, elementtien lisääminen

Koulutuksesta

Yhteisö

Koulutus sisältää myös keskustelualueen, missä keskustelua voi jatkaa Antin ja AliasEDUn kanssa.

Missä vaan, milloin vaan

Koulutus toimii kaikilla uusimmilla selaimilla ja myös mobiililaitteilla. Koulutuksella ei ole käyttörajoitusta, vaan voit katsoa sitä niin monta kertaa kuin haluat.

RAW-tiedostot ja actionit

Kurssin mukana saat jokaisen valaisudemon kuvan käsiteltäväksi itsellesi, sekä käytettävät actionit kuvankäsittelyä varten ja valaisukaaviot jokaisesta demosetupista.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.